Vruchtbaarheid

Gaat zwanger worden bij jou niet vanzelf? Als je probeert op een natuurlijke wijze zwanger te worden, kan ik je met acupunctuur helpen, doordat ik de menstruatiecyclus kan reguleren en de doorbloeding in de onderbuik verbeter.

Zit jij al in het traject van IUI-, IVF- of ICSI-pogingen? Ik kan hierbij de vruchtbaarheidsbehandeling ondersteunen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de kans op een succesvolle IVF-poging verdubbeld als het traject ondersteund wordt met acupunctuur. Voor het beste resultaat kom je 3 maanden voor de nieuwe poging bij me.

Dan hebben we nog de kans om de cyclus te reguleren en verstoringen op te heffen. Maar ook als je nu al vlak voor je volgende poging zit, kan acupunctuur nog het verschil maken, dus ook dan ben je van harte welkom. Acupunctuur vergroot niet alleen de kans op een zwangerschap, maar kan ook de bijwerkingen van de hormonen verminderen, waardoor je stabieler deze tijd doorkomt. Lees ook mijn artikel bij De Betere Wereld

Veel vrouwen kampen met problemen rond de vruchtbaarheid. In maar liefst 30% van de stellen waarbij het niet vanzelf lukt om zwanger te worden, is er geen duidelijke lichamelijke oorzaak te vinden. Daaruit kan geconcludeerd worden dat stress een grote invloed kan hebben. In de TCM zijn aanwijzingen gevonden dat stress de eileiders verkrampt, waardoor de eicel moeilijker in de baarmoeder kan komen.  Acupunctuur geeft een diepe ontspanning, waarbij dan ook de eileiders ontspannen. Dat kan een mogelijke verklaring zijn voor de positieve effecten van acupunctuur op vruchtbaarheid. Daarnaast bevordert de acupunctuur de doorbloeding in de onderbuik en behandel ik onderliggende patronen, bijvoorbeeld als je verzwakt bent.

Mannen
Wanneer het probleem niet alleen bij jou zit, maar ook bij je partner, dan kan ik ook hem behandelen om bijvoorbeeld de spermakwaliteit en/of -motiliteit te verbeteren. Zie voor meer informatie ook onder Gezond worden en blijven, bij “Acupunctuur voor Mannen”

“ik had de hoop al opgegeven, maar dankzij jou is mijn kinderwens vervuld en heb ik toch eindelijk een gezin!”