Acupunctuur helpt je zwanger worden

Gaat zwanger worden bij jou niet vanzelf? Acupunctuur is dan een effectief, natuurlijk en veilig middel om je te helpen. Ook kan het worden toegepast bij diverse ongemakken tijdens de zwangerschap en als voorbereiding op de bevalling en bij problemen na de bevalling. Helaas weten nog te weinig vrouwen de weg naar de acupuncturist te vinden. En dat terwijl acupunctuur beroemdheden als Mariah Carey en Celine Dion al heeft geholpen om gezonde kinderen ter wereld te brengen! De World Health Organisation onderkent het wetenschappelijke bewijs hiervoor http://apps.who.int/medicinedocs/en/d/Js4926e/5.html .

Zwanger worden is in onze maatschappij geen vanzelfsprekendheid meer. Veel vrouwen kampen met verminderde of gehele onvruchtbaarheid (infertiliteit). In 30% van de gevallen waarbij het niet lukt om zwanger te raken, vinden artsen geen lichamelijke oorzaak en is sprake van `onbegrepen infertiliteit`. Een belangrijke oorzaak zijn verminderde doorbloeding van de baarmoeder en eierstokken, onregelmatige menstruatie en eileiders die als gevolg van stress verkrampen. Acupunctuur verhoogt in deze gevallen van infertiliteit de kans op een zwangerschap: het zorgt voor een betere doorbloeding van de onderbuik, reguleert de menstruatie en zorgt voor ontspanning. Dit werkt door tot in de eileiders, waardoor eitjes zich makkelijker naar de baarmoeder kunnen bewegen.

Weer vertrouwen
Daniëlle is onder behandeling geweest bij mij in de praktijk Ling Tai in Deventer: “Mijn vriend en ik willen dolgraag een kindje. Maar toen ik stopte met de pil, werd ik steeds maar niet ongesteld. Na een half jaar hoorde ik van een vriendin dat acupunctuur misschien zou kunnen helpen. Toen kwam ik terecht bij Melanie. Al bij de eerste behandeling begon ik veranderingen te voelen in mijn lichaam. Diezelfde maand kreeg ik voor het eerst weer de verschijnselen die ik altijd had rond de menstruatie. Al gauw bleek dat de normale cyclus aan het terugkomen was. Na een paar maanden ging ik weer normaal menstrueren en na een aantal cyclussen ben ik zwanger geworden. Binnenkort verwachten we ons eerste kindje!”

Ondersteuning van IVF, ICSI of IUI

Naast zwanger worden via natuurlijke weg, kan ik met acupunctuur ook de kans op een succesvolle IVF-poging vergroten. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de kans op een succesvolle IVF-poging wordt verdubbeld wanneer deze wordt ondersteund met acupunctuur http://www.adelaide.edu.au/news/news11641.html. Om de kans op succes zo optimaal mogelijk te maken, is het belangrijk om 3 maanden voor de poging bij mij te beginnen. Mocht je al eerder een poging doen, dan is het echter nog steeds de moeite waard om je te laten ondersteunen met acupunctuur.

Habituele Miskraam

Ook wanneer je wel zwanger raakt, maar meerdere malen een miskraam hebt gehad, kan ik je ondersteuning bieden. Indien er iets mis is met de foetus, kan een miskraam niet tegen gehouden worden, maar wanneer de moeder energetisch te zwak is om de zwangerschap vast te houden, biedt acupunctuur een uitkomst. Het is dan wel van cruciaal belang dat je ruim voor je volgende zwangerschap begint met de acupunctuur. We gaan dan 3-6 maanden werken aan het versterken van je lichaam. Wanneer je sterk genoeg bent om weer zwanger te worden èn  tijdens de eerste maanden van de zwangerschap blijf ik je ondersteunen met acupunctuur.