Chinese kruidentherapie

Een behandeling start altijd met een korte kennismaking en een inventarisatie van uw klachten volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde. Daarom stel ik u diverse vragen over de meest uiteenlopende zaken met betrekking tot uw gezondheid. Vervolgens voel ik nauwkeurig de polsen en bekijk ik uw tong. Ook onderzoek ik het aangedane gebied. Op basis van al deze informatie stel ik de diagnose en bespreek ik het behandelplan met u door. Dan begint de behandeling, waarbij kleine, dunne naalden worden geplaatst in bepaalde punten op een meridiaan.

Meestal voelt u daar vrijwel niets van. De cliënt krijgt vaak een ontspannen gevoel van de behandeling en ervaart soms bijzondere sensaties in het lichaam, zoals stroming of een zwaar gevoel.

Bij iedere vervolgbehandeling wordt weer een kort vraaggesprek gevoerd en worden ook de pols- en tongdiagnostiek toegepast om de behandeling aan te kunnen passen aan de conditie van dat moment. In de meeste gevallen moet u na ongeveer 4-6 behandelingen verschil gaan merken. We evalueren dan samen of de resultaten volgens verwachting verlopen.  De eerste behandeling duurt ongeveer 1,5 uur en de vervolgbehandelingen drie kwartier tot een uur.

“Nooit geweten dat ik zoveel energie kan hebben!”