Chinese kruidentherapie

Chinese kruidentherapie is een van de belangrijkste takken van de Chinese geneeskunde en wordt al duizenden jaren met succes gebruikt. Op basis van de polsdiagnose in combinatie met uw gezondheidsklachten wordt bepaald welke combinatie en dosering van kruiden voor u nodig is. De kruidenformule wordt dus speciaal voor u op maat gemaakt.  De kruidenformules die ik voorschrijf zijn gebaseerd op een van de belangrijkste klassieke Chinese teksten, de Shang Han Za Bing Lun en op de dr. Tian Lineage, waarvan Arnaud Versluys de lineage-holder is.

In deze bijna 2.000 jaar oude teksten wordt al veel geschreven over gynaecologie, zwangerschapsklachten en andere vrouwenklachten en hoe deze behandeld kunnen worden met Chinese kruidentherapie. Dat is waarom Chinese kruidentherapie voor vrouwen zoveel kan betekenen.

In de klassieke Chinese medische teksten staan ook verrassend goede omschrijvingen van ziektebeelden die in de 21e eeuw als ‘nieuw’ worden beschouwd, zoals onder meer ziekte van Lyme, fibromyalgie en auto-imuunziekten. Deze ziektebeelden kunnen dan ook behandeld worden met Chinese kruidentherapie. In veel gevallen treedt er verbetering van de klachten op en kan er een hogere kwaliteit van leven worden bereikt.

“Nooit geweten dat ik zoveel energie kan hebben!”